Росіяни атакували Україну "Іскандером" і 14 БПЛА, усі Shahed збито – Повітряні сили ЗСУ

Мобільні вогневі групи й інші підрозділи сил оборони збили всі Shahed, які атакували Україну
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / Telegram

У ніч на 17 серпня росіяни вдарили по території України крилатою ракетою "Іскандер-К" і 14 ударними БПЛА типу Shahed. Про це повідомив у Telegram командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Ракету, яка влучила у центр Сум, запустили з Воронезької області країни-агресора РФ, дрони – із російських Приморсько-Ахтарська, Єйська та Курська.

"Усі 14 Shahed збито розрахунками мобільних вогневих груп cил оборони України, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних cил. Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій і Київській областях", – написав Олещук.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів. Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти організували 22 березня. Сили оборони України знищили 92 повітряні цілі окупантів зі 151, зокрема 35 крилатих ракет, дві авіаційні ракети й 55 дронів Shahed.

4 серпня в Повітряних силах повідомляли, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року ПС знищили понад 8 тис. повітряних цілей ворога: сотні літаків і вертольотів, тисячі крилатих ракет і безпілотників.