Росіяни вдарили по Києву більш ніж десятком ракет, є постраждалі

Влада Києва розповіла про наслідки нічного обстрілу
Фото: ДСНС України / Telegram

Зранку 2 вересня країна-агресор Росія здійснила ракетну атаку на Київ. Про наслідки розповів мер української столиці Віталій Кличко в Telegram.

Станом на 6.25 до медиків по допомогу звернулося двоє дорослих – одного з них госпіталізували. За словами Кличка, екстрені служби працюють у Святошинському, Голосіївському та Шевченківському районах.

За попередньою інформацією, у Святошинському районі на одному з місць падіння уламків горіло чотири автомобілі, зараз пожежу ліквідували.

Також у Святошинському районі сталася пожежа у двоповерховій нежитловій будівлі. Пошкоджено МАФ поблизу станції метро "Святошин", а також вікна будівлі станції метрополітену. Станція працює.

У Голосіївському районі пошкоджено корпус котельні. Пожежу ліквідували. У Шевченківському районі сталося загоряння на території одного з підприємств. 

Як уточнили в Київській міській військовій адміністрації, російські війська завдали комбінованого ракетного удару по Києву крилатими й балістичними ракетами.

"Крилаті ракети (потенційно Х-101), найпевніше, були випущені приблизно о 3.00 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із району Саратовської області РФ. На Київ ці ракети заходили після складних маневрів, із південного напрямку. Одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет, ворог випустив по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/"Іскандер-М". До цього всього ще додався один ударний БПЛА. Силами та засобами протиповітряної оборони в повітряному просторі столиці було знищено понад десяток крилатих ракет і близько десятка балістичних та ударний безпілотник", – зазначили у КМВА.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Однак після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти здійснили в ніч на 26 серпня. Російські військові застосували 127 ракет і 109 ударних БПЛА, сили оборони України збили більшість із них  201 повітряну ціль. Водночас кілька безпілотників були "локаційно втрачені на території України", ще два – перетнули державний кордон із Білоруссю, наголосили у ПС ЗСУ. За даними уряду України, під повітряний удар РФ потрапило 15 областей.