Російський строковик розповів про насилля з боку кадировців і здав їхні позиції в Курській області – InformNapalm

Українські дослідники заявили, що встановили особу кадировця, який знущався з російських строковиків
Фото: InformNapalm / Telegram

Полонений російський солдат строкової служби розповів про знущання, яких він і його товариші по службі зазнавали від бойовиків підрозділу "Ахмат – Росія", котрі прибули в Курську область на початку травня. Його розповідь опублікував Telegram-канал InformNapalm 11 серпня.

Із початку травня і до 6 серпня, зі слів росіянина, кадировці періодично навідувалися до них у казарму, змушували строковиків виконувати дії сексуального характеру, знущалися, били ногами й говорили, що вони "російські свині, які мають смоктати". За словами полоненого, найчастіше до них у казарму приходив кадировець на ім'я Заур із 1434-го мотострілецького полку, якого іноді називали Байкером.

Коли в Курську область зайшли українські сили, як розповів росіянин, Заур утік і сховався у цьому підліску, де строковики його востаннє бачили 7 серпня. Полонений повідомив точні координати.

Пізніше з розповіді полоненого вдалося встановити, що цей кадировець – Чааров Заур Расулович, член російського байкерського клубу "Ночные волки", який народився у Гудермесі і прописаний зараз у Чеченській Республіці, пише InformNapalm.

Завдяки розповіді росіянина вдалося виявити ще чотирьох товаришів по службі Заура зі складу 1434-го МСП, які ховалися в інших локаціях у Курській області, зазначає канал.

Полонений росіянин сказав, він щасливий, що українці зайшли в Курську область, інакше б знущання тривали і він би наклав на себе руки, ідеться в повідомленні.

Контекст:

6 серпня в РФ заявили про нібито спробу ЗСУ атакувати кордон із Росією в Курській області, після цього в регіоні тривають бої.

8 серпня секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп від "Голосу" Роман Костенко заявив, що операція сил оборони України в Курській області РФ добре спланована і стала раптовою для окупантів.

ЗМІ писали, що Росія перекинула в Курську область військових і техніку з Бєлгородської області, а також із Донецької області України.

Із 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській та Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції. 12 серпня влада Бєлгородської області оголосила евакуацію одного з районів, який межує з Україною.

Нелегітимний російський президент Володимир Путін висунув вимогу міноборони РФ, щоб із Курської області "витиснули противника". Йому доповіли 12 серпня, що "під контролем противника – 28 населених пунктів", а "глибина проникнення на територію Курської області становить 12 км, ширина по фронту – 40 км".

12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше повідомив, що сили оборони проводять операцію в Курській області. За словами головкома ЗСУ Олександра Сирського, під контролем України зараз приблизно 1 тис. км&³2; території РФ.