"Руйнувань дуже багато, пряме влучання у двір". Харківський бізнесмен і волонтер Сапронов повідомив, що російський КАБ зруйнував його будинок

Сапронов після прильоту бомби в будинок шукає своїх котів і каже: "Харків – це мій дім. Я не виїду"
Фото: Харьковский Дед / Telegram

24 липня російські окупанти авіаударом зруйнували будинок бізнесмена й волонтера Юрія Сапронова в Харкові. Про це він сам повідомив у Telegram.

"Усі живі. Є легкопоранені. Дякую за дзвінки і слова підтримки... Руйнувань багато. Дуже. Це мій будинок. Пряме влучання в [автомобіль Audi] Q8 у двір", – написав Сапронов.

Бізнесмен перед цим говорив місцевому виданню "Думка", що в момент прильоту його не було вдома.

"У будинку залишалася дружина Ірина та охорона й помічники. Я не встиг доїхати, як подзвонила дружина, я повернувся", – розповів він.

"Суспільне" повідомило, посилаючись на слова Сапронова, що внаслідок удару постраждали його помічники.

"Це війна, ми воюємо зі звірами. Щодня йде полювання на людей, сьогодні потрапили до мене. Відбудуємо. Чи було це цілеспрямоване потрапляння, я ще буду з'ясовувати. Люди живі, травми отримали двоє моїх помічників, у них рвані рани на обличчі, в одного ще й травма ноги. Це був будиночок охорони, гаражі. Руйнувань багато. Я тут живу 17 років, тут кілька будівель. Усі ці 17 років воно мені не сильно подобалося, перебудуємо, відновимо. Я не травмувався, дружина не травмувалася, попадання пряме було в авто. Від авто лишилися шматок двигуна і диск. Зараз ще треба зрозуміти, чи вижили коти. Поки я їх не бачу", – розповів він мовнику. 

У Telegram бізнесмен уточнив, що й далі шукає котів.

"П'ять із шести знайшов, – написав він й опублікував фото, де він із котом на тлі зруйнованого будинку. – Х...й вам, а не я, гандони. Я тут. Харків – це мій дім. Я не виїду".

РФ сьогодні п'ять разів обстріляла Харків. Удар коригованою авіаційною бомбою (КАБ) був о 16.45 і припав практично по центру міста, повідомляла місцева влада. За даними ОВА, унаслідок атаки постраждало троє цивільних.

Контекст:

На початку травня російська ракета влучила в будинок ректорки Харківського національного університету імені Василя Каразіна Тетяни Кагановської, доньки ексмера Євгена Кушнарьова. Приліт був, за словами Сапронова, за 700 м від його будинку.

Коли стався обстріл, сама Кагановська підходила до будинку й бачила, як бомба влучила в нього. "Вони хочуть побачити мене зламаною, але не буде такого", – прокоментувала ректорка дії російських окупантів.