Сапронов: Найчастіше Харків обстрілюють із С-300. Ракета летить до міста 46–55 секунд. Жодної ППО за цей час не розгорнуть, навіть якби в нас був Patriot G

Російські окупанти майже щодня обстрілюють Харків й область
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Станом на 1 січня на Харків припадало 34% обстрілів України російськими окупантами. Про це в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман повідомив харківський бізнесмен і волонтер Юрій Сапронов.

"Летить щодня. Ми не можемо захиститися. […] Найчастіше це С-300, відомо. Вона летить до Харкова від 46 до 55 секунд. Жодної ППО за стільки не розгорнуть, навіть якби в нас був Patriot і наші пепеошники витрачали б гроші на цю недорогу ракету – дорогою ракетою збивати", – підкреслив Сапронов.

Окрім того, окупанти вже приблизно місяць призвичаїлися діставати Харків модернізованими корегованими авіабомбами, продовжив він.

"Тобто їхні МіГ і Су зі своєї території, з Бєлгорода, кидають цю керовану, досить точну за наведенням авіабомбу, і, на жаль, руйнівна сила (поки 250 кг) бомби дуже велика", – зазначив Сапронов.

Контекст:

Російські окупанти майже щодня обстрілюють Харків й область із різних видів озброєння. Унаслідок атак зруйновано практично всю критичну інфраструктуру міста, повідомляли в мерії у квітні.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що "немає і не може бути жодних раціональних пояснень", чому ЗРК Patriot, яких у світі удосталь, "досі не закривають небо Харкова", який потерпає від російського терору.