СБУ запобігла ракетному удару по залізничній інфраструктурі Кіровоградської області

Співробітники СБУ затримали фігуранта на гарячому, коли він намагався встановити вебкамеру біля залізничних колій
Фото: Служба безпеки України / Telegram

Служба безпеки України запобігла ракетному удару по залізничній інфраструктурі Кіровоградської області. Про це 10 травня в Telegram повідомила пресслужба СБУ.

Правоохоронці затримали жителя обласного центру, підозрюваного в роботі на країну-агресора РФ. За інформацією СБУ, фігурант хотів коригувати ракетні атаки противника на залізничні ешелони ЗСУ.

"Для виконання завдання він намагався встановити вебкамеру поблизу одного з мостів, щоб зафіксувати "графіки" переміщення військових ешелонів. У разі виявлення рухомих складів ЗСУ фігурант мав у режимі онлайн передати їхні координати агресору для підготовки прицільного удару по залізничній гілці. Таким чином ворог сподівався порушити постачання української зброї та боєприпасів на передову східного й південного фронтів", – ідеться в повідомленні.

Співробітники СБУ спрацювали на випередження, затримавши підозрюваного на гарячому, коли він намагався встановити вебкамеру біля залізничних колій.

"Під час обшуку у зловмисника було виявлено мобільний телефон, на який він планував "підв'язати" відеопристрій, щоб відстежувати рух ешелонів", – зазначили у спецслужбі.

Слідчі СБУ повідомили затриманого про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про напрямок, переміщення зброї, озброєнь і бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років ув'язнення.