Сили оборони України ліквідували понад 1 тис. окупантів. Генштаб ЗСУ розповів про ситуацію на фронті

Протягом доби на фронті сталося 169 боєзіткнень
Фото: 71 окрема єгерська бригада Десантно-штурмових військ ЗС України / Facebook

Протягом минулої доби між українськими військовими й російськими окупантами зафіксували 169 бойових зіткнень, найбільше – на покровському, курахівському та куп'янському напрямках. Про це 6 жовтня в ранковому зведенні у Facebook повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На покровському напрямку українські військові зупинили 30 штурмових і наступальних дій агресора, на курахівському сили оборони відбили 26 російських атак.

На куп'янському напрямку за добу сталося 22 атаки окупантів, на торецькому – 15, на сіверському українські військові відбивали 12 штурмових дій російських загарбників. На лиманському і краматорському напрямках сталося по 10 атак ворога, шість штурмів – на харківському, чотири – на времівському й одну безрезультатну атаку росіян зафіксували на оріхівському напрямку.

Як уточнили в Генштабі, станом на ранок 6 жовтня втрати РФ в особовому складі такі: приблизно 660 470 військових (+1250 протягом минулої доби), 8919 танків (+3), 17 679 бойових броньованих машин (+21), 19 092 артсистеми (+55), 1216 РСЗВ, 970 засобів ППО, 368 літаків, 328 гелікоптерів і тисячі одиниць іншої техніки.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території країни-агресора в Курській області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні. Більше ніж за місяць після початку операції РФ розпочала контрнаступ. Зеленський 12 вересня сказав, що український план передбачав це. За даними Пентагону, російський контрнаступ там "незначний".