Синєгубов показав наслідки денного удару по Харкову. Пожежа триває, кількість постраждалих зросла до шістьох. Фото photo icon

У Харкові на виробничому підприємстві виникла масштабна пожежа внаслідок російського удару
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram

Кількість постраждалих унаслідок денного російського удару по Харкову зросла до шістьох осіб, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Серед них чотири жінки 39, 36, 21 і 18 років, двоє 21-річних чоловіків. Постраждалі мають вибухові поранення. Усі – працівники підприємства", – написав Синегубов о 19.17.

Він додав, що горить не лише цивільне підприємство, спалахнуло і приватне домоволодіння – виникла пожежа у дворових спорудах.

Окрім того, Синєгубов оприлюднив фото наслідків удару по підприємству.

Пресслужба ДСНС України в Telegram уточнила, що удар припав по складах підприємства в Індустріальному районі Харкова та зруйнував їх, пожежа виникла на площі приблизно 4 тис. м&³2;, її й далі гасять. 

За інформацією рятувальників, ударів по Харкову 4 травня було два. Спочатку ворожа авіація завдала бомбового удару по Немишлянському району міста, виникла пожежа на площі 30 м&³2;. Горіли залишки деревини і трави.

За дві години стався повторний удар, який призвів до масштабних руйнувань і пожежі на підприємстві.

Зараз триває ліквідація наслідків ворожих ударів. До неї залучили 19 одиниць пожежно-рятувальної техніки й більше ніж 100 осіб особового складу ДСНС, зазначили у відомстві.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – 24 лютого 2022 року, але обласний центр узяти не змогли.

Окупанти й далі щодня обстрілюють населені пункти Харківської області та регулярно – Харків.

2024 року окупанти готують новий наступ на Харків та область, заявив 2 травня представник ГУР Вадим Скібіцький.