"Терор можна зупинити лише в один спосіб". Зеленський назвав кількість випущених РФ авіабомб, БПЛА та ракет за тиждень

У Києві щодня працюють над ухваленням далекобійних рішень, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua

Країна-агресор РФ за тиждень випустила по Україні приблизно 1200 авіабомб, БПЛА та ракет. Про це 8 вересня в Х повідомив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, у Києві щодня працюють над ухваленням сильніших рішень на підтримку оборони України, зокрема над ухваленням далекобійних рішень.

"Це було головною темою мого обговорення з нашими партнерами під час зустрічі на "Рамштайні", – написав Зеленський. – Лише протягом одного тижня Росія застосувала проти нашого народу понад 800 керованих авіабомб, приблизно 300 безпілотників Shahed і понад 60 ракет різних типів".

Президент висловив подяку всім країнам, які підтримали Україну пакетами допомоги за підсумками засідання контактної групи 6 вересня.

"Терор можна надійно зупинити лише в один спосіб: завдавши удару по російських військових аеродромах, їхніх базах і логістиці російського терору. Ми маємо добитися цього", – резюмував Зеленський.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками і регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви пролунали нові масовані атаки на Україну.