У Харкові тривога тривала понад дві доби. За 11 хвилин після відбою вона відновилася

У Харкові тривога побила новий рекорд
Фото: Ігор Терехов / Telegram

У Харківській області зафіксували найдовшу повітряну тривогу з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це свідчать дані сервісу alerts.in.ua.

Тривога тривала понад дві доби – з 18.31 23 липня до 21.02 25 липня.

Після рекордної тривалості вона майже одразу почалася знову. За даними alerts.in.ua, сповіщення про загрозу з повітря відновилося о 21.13, тобто за 11 хвилин.

Контекст:

Російські окупанти регулярно обстрілюють Харків та область різними видами озброєння. Унаслідок атак зруйновано практично всю критичну інфраструктуру міста, повідомляли в мерії у квітні.

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. Увечері 16 травня в ОВА заявили, що активне просування окупантів територією Харківської області вже зупинили. За даними президента України Володимира Зеленського, окупанти в Харківській області змогли просунутися щонайбільше на 10 км від кордону, а співвідношення втрат під час наступу РФ у Харківській області становить вісім росіян на одного українця. 26 травня президент заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.

В опублікованому 24 травня інтерв'ю "Українській правді" голова ОВА Олег Синєгубов розповів, що з початку 2024 року росіяни здійснили 1700 обстрілів Харкова, 230 із них – ракетні удари. 16 червня він зазначав, що повітряні тривоги в області тривають у середньому 16 годин на добу.