У Харкові вже 17 постраждалих після російських прильотів. За даними ОВА, один у важкому стані

Клименко показав наслідки денної атаки РФ у Харкові 14 травня
Фото: Ігор Клименко | МВС / Telegram

Унаслідок ударів російських окупантів удень 14 травня по Харкову станом на 17.25 відомо про 15 постраждалих. Про це в Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Серед травмованих – чоловік 28 років у важкому стані й 78-річна жінка в середньому стані. Госпіталізовані. П'ятеро людей із гострою реакцією на стрес. Серед них двоє дітей восьми й 12 років. Одна дитина госпіталізована з легкими травмами", – написав Синєгубов, підкресливши, що інформацію оновлюють.

За даними міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, під час денної атаки по Харкову постраждало 16 людей.

Синєгубов о 17.50 уточнив дані про постраждалих, їхня кількість зросла до 17.

"12-річний хлопчик і дівчинка восьми років у середньому стані. 10 жінок і п'ять чоловіків. Найстаршому чоловікові 87 років. Загалом один цивільний чоловік у важкому стані. 11 людей дістали травми середнього ступеня. П'ятеро у легкому стані. Шість людей госпіталізовані", – написав голова ОВА.

Унаслідок удару по житлових районах у центрі Харкова вдень 14 травня були влучання у багатоповерховий житловий будинок і гаражі, повідомляв раніше мер міста Ігор Терехов. За його даними, загорілося приблизно 10 гаражів, поряд було пошкоджено ще один житловий будинок.

Контекст:

Російські окупанти майже щодня обстрілюють Харків та область із різних видів озброєння. Унаслідок атак зруйновано практично всю критичну інфраструктуру міста, повідомляли в мерії у квітні. Для відновлення після російських обстрілів Харкову потрібно понад $10 млрд, понад 150 тис. жителів міста залишаються без житла, заявив Терехов.

Уранці 10 травня у Харківській ОВА повідомили, що РФ посилила обстріли на північному напрямку в регіоні. Початок наступу РФ під Харковом підтвердив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що сили оборони знали про плани окупантів у регіоні й розраховували сили для того, щоб дати відсіч ворогу.

Увечері 10 травня у Генштабі ЗСУ повідомили про бої за прикордонні населені пункти у Харківській області, які були у сірій зоні. 12 травня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіяни у Харківській області досягли часткового успіху в деяких районах. За даними Генштабу ЗСУ, росіяни, попри на втрати, атакують Вовчанськ і досягли тактичних успіхів.

Сили оборони України ведуть контрударні дії у районах семи прикордонних сіл на півночі Харківської області, повідомив 12 травня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" ЗСУ Назар Волошин.