У Харкові зросла кількість постраждалих унаслідок ворожого обстрілу

Психолог ДСНС працює на місці російського удару по Харкову
Фото: ДСНС України / Telegram

Унаслідок авіаудару, якого російська армія завдала пізно ввечері 20 жовтня по Харкову, постраждало щонайменше 13 осіб. Про це 21 жовтня повідомили в Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Як заявили у відомстві, напередодні приблизно о 22.00 під ударами ворожих керованих авіабомб опинилися житлові квартали та цивільна інфраструктура в Харкові.

У ДСНС заявили, що вибухами пошкоджено лінії електропередавання, багатоквартирні будинки, гаражі, АЗС, приватні домоволодіння та автомобілі. Виникло два незначні осередки пожеж, які рятувальники оперативно ліквідували.

На місці працювали психологи ДСНС.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – 24 лютого 2022 року, але обласний центр захопити не змогли. 10 травня 2024 року країна-агресор Росія почала новий наступ на півночі Харківської області.

Окупанти щодня обстрілюють ракетами, дронами й авіабомбами Харківську область, зокрема й обласний центр. За словами мера міста Ігоря Терехова, у вересні окупанти завдали рекордної кількості авіаударів по Харкову.

Російські окупанти ввечері 20 жовтня завдали по Харкову удару керованими авіаційними бомбами, повідомив Терехов у Telegram. Станом на 23.02 було відомо про дев'ятьох поранених, серед них дитина