У Курській області РФ відбуваються бої. Росіяни заявили про прорив українців на танках, українці показали полонених росіян, ЗСУ не коментують

Російські пабліки публікують відео з вибухами
Скріншот: Первый приграничный / Telegram

6 серпня в Курській області країни-агресора Росії почалися бойові дії на прикордонних з Україною територіях, про них повідомив у Telegram т.в.о. губернатора російського регіону Олексій Смирнов.

"У Суджанському й Кореневському районах Курської області відбуваються бої на кордоні. По ворогу завдають ударів артилерія й авіація", – написав він.

За його версією, атакують Збройні сили України, і нібито армія РФ разом із прикордонниками розбили "вже 16 одиниць техніки ЗСУ".

Міноборони країни-агресора про бойові дії в Курській області, які, за його ж словами, почалися о 8.00, уперше повідомило лише о 17.05. За його версією, після вогневої підготовки "до 300" бійців ЗСУ за підтримки 11 танків і "понад 20 бойових броньованих машин" атакували російські позиції у прикордонних селах Ніколаєво-Дар'їно та Олешня, і РФ залучила військові резерви.

О 19.21 російські окупанти відзвітували про відступ "української ДРГ" на територію України після вогневого ураження.

Сьогодні ж українські Telegram-канали поширили відео з нібито захопленими в полон у Курській області російськими військовими строкової служби. Зокрема, український воєнний журналіст, кореспондент "1+1" Андрій Цаплієнко показав ролик із "цілим підрозділом полонених росіян".

Російське видання "Важные истории" підтвердило, що йдеться про реальних російських військових.

Генеральний штаб ЗСУ не коментував боїв у Курській області РФ. У зведенні станом на 16.00 Сумську область, із якою межує Курська область, згадано лише в контексті російських обстрілів із мінометів, артилерії та авіації.

У Telegram-каналах "Російського добровольчого корпусу" й легіону "Свобода Росії", учасники яких воюють із російською владою на боці України й уже проводили рейди по суміжних з Україною регіонах РФ, про бої 6 серпня в Курській області згадок немає.

Тим часом російські Telegram-канали пишуть про "повну жесть" у Суджанському районі Курської області й публікують відео з вибухами і бойовими літаками, які низько пролітають.