У лікарні помер постраждалий унаслідок ракетного удару РФ по Полтаві місяць тому

3 вересня окупанти завдали удару по Полтаві двома балістичними ракетами "Іскандер-М"
Фото: ДСНС України / Facebook

Кількість жертв ракетного удару країни-агресора РФ по Полтаві 3 вересня зросла до 59. Про це 3 жовтня в Telegram поінформував голова ОВА Філіп Пронін.

"Рівно місяць минув із дня страшної трагедії в Полтаві. На жаль, сьогодні в лікарні померла ще одна людина, яка постраждала внаслідок ракетного удару 3 вересня, – написав керівник Полтавської ОВА. – Кількість жертв цинічного удару російської армії збільшилася до 59".

Контекст:

3 вересня російські окупанти завдали удару по Полтаві двома балістичними ракетами "Іскандер-М". Влучання було по території навчального закладу й сусідньої лікарні, частково зруйновано одну з будівель військового Інституту зв'язку.

Завали завершили розбирати 5 вересня.

За даними "Суспільного", унаслідок удару загинуло, зокрема, троє офіцерів, які працювали у вишах: підполковник Андрій Назаренко, підполковник Сергій Дюдюк і майор Сергій Андрущук.

Кримінальне провадження щодо ракетного удару РФ по навчальному центру в Полтаві відкрило ДБР. Досудове розслідування за фактом зазіхання на територіальну цілісність України розпочала прокуратура. До оперативного розслідування залучили Військову службу правопорядку в ЗСУ, хочуть з'ясувати, чи зробили все для того, щоб уникнути загибелі військовослужбовців.

8 вересня Пронін повідомляв, що в лікарнях померло троє постраждалих, загальна кількість загиблих тоді зросла до 58.