У Павлограді вранці пролунали вибухи. Жителів закликали бути подалі від промпідприємств та об'єктів інфраструктури

"Іскандер", запущений із району Таганрога чи Ростова, до Павлограда долітає за три-чотири хвилини, зазначили в облраді
Фото: wikipedia.org

У Павлограді Дніпропетровської області вранці 22 вересня було чути два вибухи. Про це поінформувало "Суспільне" в Telegram.

Раніше, о 8.30 і 8.39, про швидкісну ціль на місто попереджали Повітряні сили ЗСУ в Telegram.

За словами голови облради Миколи Лукашука, Павлоград, який розташований досить близько до зони бойових дій, часто стає об'єктом для розвіддронів і балістичних ракет російських окупантів.

Ворог проводить розвідку за допомогою БПЛА, щоб планувати й коригувати свої удари, наголосив він.

"Іскандер", запущений із району Таганрога або Ростова, до Павлограда долітає за дуже короткий час – три-чотири хвилини. [...] Якщо пуски здійснюються з району Воронежа, то час польоту складає чотири-п'ять хвилин", – написав у Telegram Лукашук.

Він наголосив, що зараз особливо важливо не ігнорувати сигнали повітряної тривоги під час загрози балістичних ударів.

"Не перебувайте поблизу промислових підприємств і об'єктів критичної інфраструктури під час повітряних тривог. Якщо ви вдома, знайдіть найбільш безпечне місце – укриття, паркінг, підвал або центральні частини будівель, подалі від вікон. Реагуйте максимально оперативно і не наражайте себе на небезпеку", – резюмував голова Дніпропетровської облради.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками і регулярно завдають по території країни ракетних ударів, зокрема й по Павлограду.