У Пентагоні розповіли про спроби росіян захопити Покровськ

Для України важливо й далі утримувати Покровськ, зазначив Райдер
Фото: EPA

Російські окупанти досягли певних успіхів на покровському напрямку Донецької області, але точної інформації про завоювання ними територій у США немає. Про це 10 вересня заявив спікер Пентагону Пет Райдер, його процитував сайт оборонного відомства.

"Поза межами Покровська тривають інтенсивні бої. У мене немає конкретної географічної інформації про те, що Росія захопила місто. Ми знаємо, що в нещодавньому минулому вони досягли певних поступових успіхів, продовжуючи наступ у напрямку Покровська", – розповів речник Пентагону.

За його словами, росіяни прагнуть пробитися у Покровськ, але їх там зараз немає.

"Це місто розташоване на стратегічному перехресті, зокрема, із погляду ліній зв'язку. І тому для України важливо й далі його утримувати. І я знаю, що вони докладають великих зусиль, намагаючись це робити", – наголосив Райдер.

Контекст:

Після того як новий наступ росіян на Харків навесні провалився, вони змінили головну ціль у війні проти України – Покровськ для окупантів тепер є пріоритетом, зазначав президент України Володимир Зеленський.

Влада неодноразово закликала евакуюватися жителів населених пунктів на покровському напрямку й попереджала, що російські окупанти вже близько. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 29 серпня розповів, що ворог на покровському напрямку кидає в бій усе, що може рухатися й наступати.

За даними Генштабу ЗСУ, протягом 9 вересня російські окупанти здійснили 41 штурм української оборони на покровському напрямку. Ворог наступав, зокрема, у бік населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Новотроїцьке, Гродівка, Новогродівка, Селидове та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Михайлівки та Новогродівки.