У Покровську закривають усі банки, лінія фронту наближається

Із наступного понеділка в Покровську працюватимуть лише банкомати
Фото: Вадим Філашкін / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram (архів)

У Покровську Донецької області банківські установи працюватимуть лише до кінця тижня. Про це 28 серпня повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін в ефірі національного телемарафону, його транслював канал "Рада".

"Із понеділка працюватимуть тільки банкомати. Банківських установ не буде. Це стосується й інших служб, які надають послуги нашому населенню. Якщо люди будуть якнайшвидше евакуйовуватися, збережуть своє життя – буде дуже добре", – зазначив Філашкін.

Ситуацію в області він назвав "дуже складною".

"У зв'язку з тим, що лінія фронту, на жаль, наближається, до ворога залишилася невелика [відстань], мною було прийняте рішення щодо посилення комендантської години: з 15.00 до 11.00", – наголосив начальник ОВА.

За його словами, зараз у Покровську залишається 38 тис. людей, зокрема 1,9 тис. дітей. До початку російського повномасштабного вторгнення в місті проживали понад 80 тис. осіб і 13 тис. дітей, додав Філашкін.

Генеральний штаб ЗСУ у зведенні станом на 16.00 28 серпня повідомив, що російські окупанти зосередили основні зусилля на покровському напрямку. Від початку доби росармія здійснила 34 спроби атакувати українських військових.

"Майже половина з усіх боєзіткнень відбулася біля Селидового й Новогродівки. Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, уже загалом відбили 23 атаки противника на напрямку", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків. На території Донецької області пролягає лінія розмежування. Російські загарбники щодня обстрілюють Донецьку область, зокрема Покровськ.

Днями влада неодноразово закликала евакуюватися жителів населених пунктів на покровському напрямку й попереджала, що російські окупанти вже надто близько.

19 серпня начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що для безпечної евакуації з міста залишилося один-два тижні з урахуванням темпів просування російської армії.