У Росії ліквідували керівника державного центру безпілотної авіації міноборони РФ – ЗМІ

За даними джерел, спецоперацію здійснив місцевий рух спротиву в координації з ГУР МОУ
Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України / Facebook

У ніч на 27 вересня в Московській області РФ ліквідували керівника 924-го державного центру безпілотної авіації російського міноборони полковника ЗС РФ Олексія Коломєйцева. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на джерела у спецслужбах.

За даними джерел, ліквідація Коломєйцева є результатом спецоперації місцевого руху спротиву кремлівському режиму в координації з Головним управлінням розвідки Міноборони України.

Коломєйцев був причетним до підготовки російських фахівців із використання БПЛА, зокрема операторів та обслуговчого персоналу ударних дронів-камікадзе типу Shahed, пише "Суспільне".

"Рух спротиву масштабується, розширює свою діяльність по всій Росії та за її межі, як ми і попереджали раніше. Кожен російський воєнний злочинець, кожен причетний до агресії проти України є нашою ціллю незалежно від посад, віку, статі та місця перебування. Ми будемо знищувати всіх, на чиїх руках кров українців, доти, доки російський режим не припинить війну і не відповість за всі свої злочини", – розповіло джерело.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками і регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

Наймасштабнішу атаку за 2024 рік окупанти здійснили в ніч на 26 серпня. Російські військові застосували 127 ракет і 109 ударних БПЛА, сили оборони України збили більшість із них  201 повітряну ціль. Водночас кілька безпілотників були "локаційно втрачені на території України", ще два – перетнули державний кордон із Білоруссю, зазначили в ПС ЗСУ. За даними уряду України, під повітряний удар РФ потрапило 15 областей.