У Росії перенесли місцеві вибори в Курській області через "територіальну невизначеність" – росЗМІ

Вибори у шести районах і місті Льгов відклали на невизначений строк
Фото: EPA (архів)

У семи муніципалітетах Курської області РФ перенесли муніципальні вибори на невизначений строк. Про це 21 серпня в Telegram повідомила Центральна виборча комісія Росії.

Вибори відклали у Бєловському, Великосолдатському, Глушковському, Кореневському, Суджанському й Хомутовському районах, а також у місті Льгов.

"Процес підготовки та проведення виборів буде відновлено за повної гарантії безпеки виборців", – ідеться в повідомленні.

Російське видання "Верстка", посилаючись на два джерела у владі, написало, що вибори перенесли на 2025 рік через "територіальну невизначеність" у регіоні.

Однак вибори губернатора Курської області, заплановані на 8 вересня, наразі не планують переносити, розповіло виданню джерело в регіональній владі.

Утім, у ЦВК заявили про дострокове голосування з 28 серпня до 5 вересня.

Контекст:

6 серпня в РФ заявили про нібито спробу ЗСУ атакувати кордон із Росією в Курській області, після цього в регіоні тривають бої. 

9 серпня російські ЗМІ писали, що Росія перекинула в Курську область військових і техніку з Бєлгородської області, а також із Донецької області України.

12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше офіційно повідомив про операцію в Курській області.

20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський поінформував, що під контролем України – 1263 км&³2; і 93 населені пункти російського регіону.

Нелегітимний президент РФ Володимир Путін 20 серпня наказав витіснити українські війська з Курської області РФ до 1 жовтня.