Українська ППО вночі збила 20 Shahed. Унаслідок російської атаки пошкоджено інфраструктуру в кількох областях

ППО збила 20 із 22 російських БПЛА в чотирьох областях
Фото: Сили оборони півдня України / Telegram (архів)

Уночі росіяни вдарили по Україні ракетою "Іскандер-М" і безпілотниками, протиповітряна оборона знищила 20 із 22 БПЛА на території чотирьох областей. Про це повідомив зранку в Telegram командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

"У ніч на 26 липня 2024 року противник ударив балістичною ракетою "Іскандер-М" із Ростовської області по Донецькій області й ударними БПЛА типу Shahed із напрямків мис Чауда (Крим), Курськ (РФ)", – інформував він.

Олещук зазначив, що радіотехнічними військами Повітряних сил "виявлено та здійснено супровід 22 Shahed". 20 із них збила протиповітряна оборона в Херсонській, Сумській, Житомирській і Чернігівській областях.

Відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи сил оборони України, зенітні ракетні війська й підрозділи РЕБ Повітряних сил.

Водночас голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус повідомив про влучання й пораненого. 

"Чергова атака російських Shahed по Ніжину. Влучання в об'єкт інфраструктури та житловий гуртожиток, поранено цивільну особу", – написав він.

У Житомирської області уламками БПЛА пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури та енергетики, повідомив голова ОВА Віталій Бунечко. За його словами, жертв серед населення немає.

В "Укренерго" уточнили, що російські БПЛА ударили в Житомирській і Чернігівській областях по енергооб'єктах компанії. В окремих районах люди й промисловість залишилися без електроенергії, але станом на ранок для більшості абонентів електропостачання відновили. Ремонтні роботи тривають.

Також окупанти ввечері й уранці били дронами-камікадзе по Нікопольському району Дніпропетровської області, написав голова ОВА Сергій Лисак. За його інформацією, ворогу вдалося пошкодити інфраструктуру, але люди не постраждали.