Унаслідок російських обстрілів у Донецькій області минулої доби одна людина загинула, семеро осіб дістали поранення – ОВА

Російські окупанти 20 разів обстріляли Бахмутський, Покровський і Краматорський райони
Фото: Вадим Філашкін / Донецька ОВА / Telegram

Упродовж минулої доби росіяни 20 разів обстріляли населені пункти Донецької області, є загиблий і поранені. Про це 17 липня в Telegram повідомив начальник облвійськадміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, унаслідок обстрілів Бахмутського району в Торецькій громаді загинула людина. Ще одна людина дістала поранення в Північному.

"Також у громаді зруйновано два будинки й інфраструктурний об'єкт, пошкоджено два будинки. У Часовоярській громаді пошкоджені шість приватних будинків, багатоповерхівка і промислова будівля. У Сіверську пошкоджено п'ять будинків, ще один – у Серебрянці", – ідеться в повідомленні.

В Іллінці Покровського району поранено людину, ще чотирьох – у самому Покровську. Там, за словами Філашкіна, також пошкоджено 25 будинків та інфраструктурний об'єкт.

У Краматорському районі протягом доби пошкоджено п'ять будинків, дві господарчі споруди й два об'єкти, три будинки зруйновано.

За даними голови ОВА, з лінії фронту евакуювали 254 людини, зокрема 31 дитину.

Контекст:

На території Донецької області від перших днів війни 2014 року тривають бої, після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року загарбники регулярно обстрілюють населені пункти регіону.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 17 липня 2024 року, покровський напрямок залишається найгарячішим на усій лінії фронту. Протягом минулої доби сили оборони України тут відбили 24 атаки росіян, на курахівському – 23. 11 разів окупанти штурмували торецький напрямок.