"Усі намагання помножені на нуль". Українські десантники вдруге відбили масштабний штурм росіян у Донецькій області

Окупанти протягом одного дня використали 10 танків, 47 ББМ із піхотою, 10 мотоциклів і один багі, розповіли в 79-й ОДШБр
Скріншот: 79 окрема десантно-штурмова Таврійська бригада / Facebook

Українські десантники відбили другий масований штурм російських окупантів на курахівському напрямку в Донецькій області. Про це 30 липня повідомляють у Facebook 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади ДШВ ЗСУ.

Зазначають, що армія окупантів удруге кинула в атаку 57 одиниць бронетехніки, щоб прорвати оборону десантників, але знову зазнала фіаско.

У 79-й ОДШБр розповіли, що окупанти протягом одного дня використали 10 танків, 47 бойових броньованих машин із піхотою, 10 мотоциклів і один багі.

"Попри шалену кількість ворожої техніки, усі намагання ворога вкотре були помножені на нуль: у ході бою наші воїни вразили 12 бойових броньованих машин, вісім російських танків, дев'ять мотобайків і багі. Знищено 36 окупантів, ще 32 поранені", – ідеться в повідомленні.

На опублікованому відео видно бойову роботу українських артилеристів, операторів ударних дронів, протитанкістів, саперів і піхоти.

"Скалічені російські штурмовики з відірваними кінцівками, які відчули лють таврійських десантників і в паніці кидаються повзти з поля бою, – ось що треба показувати кожному, хто ще збирається взяти участь у "СВО", – ідеться в повідомленні.

Про перший, один із найбільших штурмів окупантів за весь час повномасштабної війни на курахівському напрямку, у 79-й ОДШБр поінформували 24 липня. Тоді росіяни застосували 57 одиниць бронетехніки, 12 мотоциклів, а також кинули в атаку 200 штурмовиків.

У підсумку десантники підбили шість танків і сім ББМ окупантів із піхотою, спалили всі 12 мотобайків. Крім того, 40 росіян було знищено, ще 37 – поранено, наголосили в 79-й ОДШБр.

Контекст:

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 30 липня, країна-агресор РФ із початку повномасштабної війни проти України втратила приблизно 577 060 окупантів, а також тисячі одиниць озброєння й техніки, зокрема 8381 танк і 16 141 ББМ.