В "Охматдиті" загинуло двоє дорослих, із 16 постраждалих половина – діти – Кличко

На місці прильоту в дитячу лікарню триває розбір завалів
Фото: Служба безпеки України / Telegram

Унаслідок ракетної атаки країни-агресора Росії на Національну дитячу лікарню "Охматдит" у Києві загинуло двоє людей. Про це міський голова Віталій Кличко повідомив у Telegram.

За його словами, обоє – дорослі. Зокрема, одна лікарка.

Кличко розповів, що постраждало 16 людей, семеро з них – діти. 15 поранених доправлено в лікарні.

Російська ракета пошкодила корпуси "Охматдиту", деякі будівлі зруйновано, вибито вікна, зазначила пресслужба лікарні й опублікувала фото наслідкув удару. Також у повідомленні розмістили посилання з рахунками для допомоги "Охматдиту". 

Контекст:

8 липня вдень країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Як повідомив президент України Володимир Зеленський, окупанти випустили понад 40 ракет різних типів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Слов'янську і Краматорську.

У столиці, крім будівлі "Охматдиту", пошкоджено житловий будинок у Шевченківському районі, падіння уламків зафіксовано в Солом'янському, Дніпровському, Дарницькому, Деснянському й Голосіївському районах.

Росіяни завдали удару по відділенню токсикології в "Охматдиті", де перебували важкохворі діти на діалізі. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. Пошкоджено також реанімаційні, операційні, онкологічне відділення.