В ОТУ "Харків" пояснили, чому не штурмують заблокованих окупантів на агрегатному заводі у Вовчанську

ЗСУ не штурмують завод, щоб уникнути зайвих втрат
Фото: ОТУ "Харків" / Telegram

Частини армії країни-агресора Росії залишаються заблокованими на агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області. Про це представник оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Віталій Саранцев повідомив 21 серпня "Суспільне Харків".

За його словами, кількість оточених у будівлі колишнього підприємства сил загарбників не зросла. Серед них є поранені, але частина окупантів і далі протистоїть силам оборони України.

"Агрегатний завод, як ми й раніше казали, заблокований, підступи до нього також заблоковані. Логістика [ворога] там здійснюється виключно із застосуванням безпілотників. Ми не штурмуємо завод, щоб просто це не призвело до зайвих втрат", – розповів Саранцев.

Він зазначив, що руїни заводу – зручна для оборони місцевість, з урахуванням підземних комунікацій та інших місць, зручних для облаштування бойових позицій.

Контекст:

10 травня 2024 року країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. За даними президента України Володимира Зеленського, співвідношення втрат під час цього наступу становило вісім росіян на одного українця. 21 липня він сказав, що Росія втратила вбитими під час цієї спроби 20 тис. осіб.

Спроба РФ створити буферну зону на півночі Харківської області провалилася, присутність окупантів там – питання часу, заявили в українській військовій розвідці. 3 серпня в ОТУ "Харків" повідомили, що РФ намагається розширити зону контролю біля Вовчанська.

Ексречник ОТУ Юрій Повх 26 червня розповів, що на вовчанському агрегатному заводі російські військові потрапили в оточення. За його словами, ішлося про десятки людей.