"Вийшов потужний бада-бум". ЗСУ знищили рідкісний російський комплекс дистанційного мінування з його екіпажем у Донецькій області. Відео

"Земледелие" вистрілює боєприпаси для дистанційного встановлення мін, зазначили у ЗСУ
Фото: mil.ru (ілюстративне)

Українські військові знищили російську інженерну систему дистанційного мінування "Земледелие" разом з екіпажем і боєкомплектом на покровському напрямку в Донецькій області. Про це повідомляють у Facebook 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Зазначено, що рідкісний російський комплекс виявила батарея управління та артилерійської розвідки 47-ї ОМБр.

"Завдяки скиду дружнього підрозділу вийшов потужний бада-бум, – ідеться в повідомленні. – Така система має принцип роботи, подібний до РСЗВ, але замість "класичних" реактивних снарядів "Земледелие" вистрілює боєприпаси для дистанційної поставки мін".

Як зазначили у бригаді, одним залпом установка може замінувати площу, яка дорівнює розміру кількох футбольних полів.

"Натомість завдяки українським оборонцям злетіла у повітря разом із боєкомплектом і росіянами", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Система дистанційного мінування "Земледелие" призначена для оперативного створення мінних полів на відстані від 5 км до 15 км, зазначили в оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця" в Telegram. Там наголосили, що система вистрілює реактивні снаряди, які забезпечують установлення мін у заданому районі. Вона укладає мінні поля будь-якої складності, зокрема з готовими проходами для своїх військ, додали в ОСУВ "Хортиця".

Уперше систему "Земледелие" продемонстрували 24 червня 2020 року на параді в Москві.