Ворог активізувався на курахівському напрямку, однак зазнає відчутних втрат у Курській області – Генштаб ЗСУ

186 бойових зіткнень сталося протягом доби
Фото: 71 окрема єгерська бригада Десантно-штурмових військ ЗС України / Facebook

Протягом минулої доби між українськими військовими й російськими окупантами зафіксували 186 бойових зіткнень, найбільше – на курахівському й покровському напрямках. Про це 13 жовтня в ранковому зведенні у Facebook повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

47 російських атак сили оборони України відбили на курахівському напрямку, на покровському – зупинили 36 штурмових і наступальних дій агресора.

Протягом доби на куп'янському напрямку окупанти атакували 23 рази, на лиманському – 19, 15 атак зафіксовано на торецькому напрямку, по дев'ять – на краматорському і придніпровському.

Окрім того, російські військові здійснили чотири штурми українських позицій на времівському напрямку, три – на сіверському, ще одну ворожу атаку сили оборони відбили на оріхівському напрямку неподалік Роботиного.

Також у Генштабі відзвітували про операцію в Курській області.

"Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат у живій силі, техніці й активно підривають наступальний потенціал ворога в тилу", – ідеться в повідомленні.

Як уточнили в Генштабі, станом на ранок 13 жовтня втрати РФ в особовому складі такі: приблизно 668 930 військових (+1300 протягом минулої доби), 8971 танк (+9), 17 876 бойових броньованих машин (+49), 19 410 артсистем (+29), 1231 РСЗВ (+1), 978 засобів ППО (+2), 369 літаків, 329 гелікоптерів і тисячі одиниць іншої техніки.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території країни-агресора в Курській області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні. Більше ніж за місяць після початку операції РФ розпочала контрнаступ. Зеленський 12 вересня сказав, що український план передбачав це. За даними Пентагону, російський контрнаступ там "незначний". Російські так звані воєнкори заявили, що 10 жовтня росармія почала наступ у Курській області.