"Ворог підступний, але ми – сильніші". Олещук розповів, як РФ "Іскандерами" знищила макети українських літаків і ЗРК Patriot

Окупанти повідомляли про нібито знищення українського МіГ-29 на аеродромі Долгінцеве 3 липня
Скріншот: ИЗНАНКА / Telegram

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив у Telegram 6 липня, що російські окупанти на аеродромі Долгінцеве у Дніпропетровській області знищили не український військовий літак, а його макет.

Він зазначив, що і Україна, і країна-агресор РФ мають втрати у техніці й особовому складі, але жодна зі сторін не озвучує їх публічно – "зрозуміло, чому".

"Як виняток, аби пояснити суспільству, що не все так однозначно, демонструю два свіжі ворожі удари "Іскандерами-М", зняті з російських розвідувальних БПЛА, – написав Олещук, перепостивши відео окупантів. – Аеродром Долгінцеве (Кривий Ріг) і район "Южне" (Одещина – 6 липня) – особовим складом Повітряних сил успішно проведено заходи з пасивної оборони! Дякую всім, хто допомагає з якісними макетами літаків і ЗРК. У ворога стало менше "Іскандерів", а макети ще підвезуть".

Командувач ПС ЗСУ закликав зберігати "спокій і єдність".

"Ворог підступний, але ми – сильніші!" – резюмував Олещук.

Контекст:

Протягом останніх тижнів російські окупанти публікують відео з розвідувальних БПЛА, заявляючи про ураження українських літаків на аеродромах і засобів ППО на позиціях.

6 липня Telegram-канал "Изнанка" повідомив про нібито ураження "Іскандером" української РЛС "Жираф" і двох пускових установок ЗРК Patriot.

Раніше, 3 липня, за інформацією "Изнанки", унаслідок ракетного удару РФ по аеродрому Долгінцеве нібито було знищено український винищувач МіГ-29, а два штурмовики Су-25 – пошкоджено.