Із початку повномасштабної війни ПС ЗСУ знищили понад 8 тис. повітряних цілей РФ – Олещук

Із початку повномасштабної війни українські пілоти здійснили понад 20 тис. бойових вильотів, розповіли у ПС ЗСУ
Фото: 831 бригада тактичної авіації / "831 tactical aviation brigade" / Facebook

Від початку повномасштабної війни проти країни-агресора РФ Повітряні сили ЗСУ знищили сотні літаків і вертольотів, тисячі крилатих ракет і безпілотників російських окупантів. Про це 4 серпня повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук, його цитує YouTube-канал ПС ЗСУ.

"Битва за небо триває. Цілодобово ворог атакує нас бомбами й ракетами, проводить повітряну розвідку, щоночі б'є ударними безпілотниками. Повітряні сили пліч-о-пліч із протиповітряною обороною всіх сил оборони України відбивають удари. Наскільки це можливо, знищують засоби повітряного нападу противника, б'ють ворога з повітря, тримають оборону на землі, – написав Олещук. – За два з половиною роки Повітряні сили знищили понад 8 тис. повітряних цілей ворога: сотні літаків і вертольотів, тисячі крилатих ракет і безпілотників".

За словами Олещука, українські пілоти здійснили понад 20 тис. бойових вильотів, більшість – на бойове застосування авіаційних засобів ураження.

"У період широкомасштабного вторгнення за особисту мужність і самовідданість, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, 4475 військовослужбовців Повітряних сил відзначені державними нагородами, 47 із них стали Героями України, 25, на жаль, – посмертно", – поінформував командувач ПС ЗСУ.

Олещук привітав усіх військовослужбовців і ветеранів ПС ЗСУ із 20-ю річницею.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 4 серпня, російські окупанти з початку повномасштабної війни також втратили в Україні 363 літаки і 326 вертольотів.