Зеленський заявив про 27 убитих і понад 100 поранених людей унаслідок російської масованої атаки на Україну

За словами президента, зараз триває розбір завалів
Фото: EPA (архів)

Унаслідок масованої ракетної атаки, яку здійснила країна-агресор РФ на Україну 8 липня, загинуло 27 людей, ще 100 – дістали поранення. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з прем'єром Польщі Дональдом Туском із нагоди підписання безпекової угоди між країнами, трансляцію вів Офіс президента в YouTube.

"Сьогодні Росія завдала удару по багатьох містах України. Київ, Кривий Ріг, Дніпро, міста нашої Донецької області. Влучання, зокрема, у дитячу лікарню – "Охматдит", удар прийшов на відділення, де діти проходили діаліз", – повідомив Зеленський.

Він додав, що також пошкоджень зазнали й житлові будинки, розбір завалів триває.

"Більше ніж 100 людей поранено, станом на цей час відомо про 27 убитих цим ударом", – зазначив президент.

Контекст:

8 липня вдень країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Як повідомив Зеленський, окупанти випустили понад 40 ракет різних типів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Слов'янську і Краматорську.

Значні пошкодження зафіксували у столиці, під удар потрапила, зокрема, будівля "Охматдиту". Також у столиці є влучання в житловий будинок у Шевченківському районі, один із під'їздів зруйновано, жителів довелося евакуйовувати.

Попередньо, відомо про дев'ятьох загиблих у Києві10 – у Кривому Розі, ще щонайменше трьох – у Покровську, також один чоловік загинув у Дніпрі. Загалом, за даними МВС, унаслідок атаки в Україні загинуло приблизно 20 людей, орієнтовно 50 – поранено.