З'явилося відео з українськими бійцями в російському селі Пороз. Губернатор із РФ заявив, що там і "стрільби не чули"

Військові тримали два прапори, один із яких – грузинський
Скріншот: Exilenova+ / Telegram

У селі Пороз Бєлгородської області країни-агресора Росії група військових з українськими відзнаками записала відео біля місцевого клубу, його 10 серпня опублікували Telegram-канали, зокрема Exilenova+.

У ролику з коментарем "Бєлгород, звільнення" на тлі вивіски "Порозовський сільський клуб" стоїть п'ятеро бійців, один із яких каже, що в Порозі перебуває 252-й батальйон (очевидно, із підрозділів Сил територіальної оборони України), і завершує словами: "Слава Україні".

Військові на відео також тримали прапор Грузії.

Українські військові поки офіційно не підтвердили достеменності відео.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков підтвердив у Telegram, що відео зняли в Порозі, і повідомив, що там залишається приблизно 10 місцевих жителів.

"Надходить суперечлива інформація: з одного боку, ми всі бачили ролик, який знято на тлі сільського Будинку культури, з іншого боку, жителі, які щойно виїхали, кажуть, що противника не бачили і стрілянини не чули", – написав він.

Гладков стверджує, що в'їзд у Пороз нібито закрито в межах оголошеної в регіоні російською владою "контртерористичної операції" (КТО).

Губернатор очікує, що в ситуації "розберуться" російські силовики, і висловив сподівання, що вона, ситуація, "нормалізується" вже 10 серпня.

Контекст:

6 серпня в РФ заявили про нібито спробу ЗСУ атакувати кордон із РФ у Курській області. Українське військово-політичне керівництво поки не коментувало того, що відбувається. Докладніше про операцію читайте в матеріалі "ГОРДОН".

8 серпня секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки, нардеп від "Голосу" Роман Костенко заявив, що операція сил оборони України в Курській області РФ добре спланована і стала раптовою для окупантів.

9 серпня у країні-агресорі РФ ввели режим контртерористичної операції у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській.