ЗМІ дізналися, що Зеленський доручив підготувати ще один план на час війни. Про що він?

Зеленський хоче, щоб план підготували до кінця року, пише ЗМІ
Фото: ЕРА

Президент України Володимир Зеленський доручив підготувати ще один план на період війни. Про це з посиланням на джерела повідомило 23 жовтня "BBC News Україна"

Цей план, на відміну від плану перемоги, внутрішній, він передбачає, що робитиме сама Україна. 

За інформацією джерел ЗМІ в українській владі, цей документ стосуватиметься внутрішніх рішень у низці сфер, серед яких військово-промисловий комплекс, оборона, економіка, соціальна політика. 

"Президент уже дав доручення стосовно розробки цього плану, – сказав співрозмовник медіа в команді Зеленського. – Мета – зробити все можливе, аби зберегти єдність і досягти результатів у різних сферах розвитку країни". 

Підготувати й презентувати документ українцям планують до кінця року. 

Контекст:

Зеленський наприкінці вересня – у першій половині жовтня презентував план перемоги України західним союзникам і у Верховній Раді. Він містить п'ять пунктів, які стосуються: запрошення України в НАТО вже зараз, надання Україні військової допомоги й перенесення війни на територію Росії, розміщення на території України неядерного стратегічного пакету стримування, розвитку економічного потенціалу України, зокрема у сфері корисних копалин, використання воєнного досвіду України в повоєнний період. Також у плані є три таємні доповнення.

Зеленський говорив, що в разі, якщо партнери не підтримають плану, Україні "буде дуже складно", а для країни-агресора це буде привілей.

Генсек НАТО Марк Рютте сказав 16 жовтня, що в Альянсі взяли до уваги цей план і будуть його обговорювати. У Білому домі заявили про підтримку плану. Також документ підтримала Франція. Канцлер Німеччини Олаф Шольц, за даними Bild, розкритикував план