Антимонопольний комітет України перевірить мобільних операторів у зв'язку зі змінами в тарифах

За 12 місяців абонентам тарифних планів із 28-денною тарифікацією доведеться платити за зв'язок 13 разів
Фото: ЕРА

В Антимонопольному комітеті зазначили, що три провідні мобільні оператори скоротили термін дії низки тарифних планів до 28 днів.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розслідування у зв'язку зі зміною трьома найбільшими мобільними операторами розрахункового періоду в тарифних планах, повідомили у прес-службі відомства.

В АМКУ розповіли, що надіслали у ПрАТ "Київстар", ПрАТ "ВФ Україна", ТОВ "Лайфселл" запити, щоб з'ясувати, наскільки правомірні нововведення і чи проінформовано про це абонентів. У відомстві зазначили, що три провідні мобільні оператори скоротили термін дії низки тарифних планів до чотирьох тижнів (28 днів).

Зокрема, за тарифом "Київстар 4G Онлайн" плату за пакет послуг 75 грн знімають один раз на чотири тижні. У тарифі Vodafone SuperNet Start ("ВФ Україна") базова вартість пакетів на чотири тижні становить 65 грн. А за тарифом "Хайп" оператора lifecell абоненти повинні заплатити 75 грн за чотири тижні.

Загалом, за 12 місяців абонентам тарифних планів із 28-денною тарифікацією доведеться оплатити зв'язок не 12, а 13 разів.