"Антонов" підписав контракт із компанією Aviall, який дасть змогу замінювати російські комплектовання на західні

"Антонов" взяв участь у виставці Farnborough Airshow-2018
Фото: Антонов / Facebook

Згідно з підписаною угодою, компанія Aviall має забезпечити "Антонов" західною авіонікою і комплектованнями.

17 липня на виставці Farnborough Airshow – 2018 представники держпідприємства "Антонов" та підрозділ американської компанії Boeing, Aviall, підписали договір про співпрацю щодо післяпродажної підтримки і підтримки виробництва літаків Ан-148, Ан-158, Ан-178. Про це повідомило агентство УНН.

Компанія Aviall має забезпечити "Антонов" західною авіонікою і компектуючими, що дасть змогу українському підприємству відновити виробничі потужності і замінити російські комплектовання на західні.

Також на авіасалоні "Антонов" підписав договір зі швейцарською компанією Air-ion technologies SA меморандум про взаєморозуміння, який передбачає партнерство в розробленні, випробуваннях, сертифікації і серійному виробництві гібридних та електричних безпілотників.

Авіавиставка Farnborough Airshow – 2018 відбувається у Великобританії з 16 до 22 липня.

Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова засновано в 1946 році як Дослідне конструкторське бюро (ОКБ-153) на Новосибірському авіаційному заводі авіаконструктором Олегом Антоновим. Улітку 1952-го бюро переїхало до Києва. У 2015 році уряд передав ДП "Антонов", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство та державне підприємство "Завод 410 ГА" "Укроборонпрому".

У травні 2015 року тодішній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив, що Україна припиняє військово-промислове співробітництво з Росією.