ДТЕК купив у Роттердамі 80 тис. тонн антрациту з ПАР

Блок Криворізької ТЕС також планують перевести на вугілля марки Г
Фото: energo.dtek.com

Куплене вугілля прибуде в Україну наприкінці листопада, його доправлять на склади Криворізької ТЕС, повідомили в компанії.

Енергохолдинг ДТЕК купив 80 тисяч тонн південноафриканського антрациту в Роттердамі, повідомляє прес-служба компанії 8 листопада. Куплене вугілля має прибути до України наприкінці листопада, його доправлять на склади Криворізької ТЕС, щоб забезпечити безперебійну роботу взимку.

"Завдяки переведенню блоків Придніпровської ТЕС з антрациту на використання газового вугілля, ДТЕК скоротить споживання антрациту на 30% цього року порівняно з минулим. Зараз ми розробляємо проект переведення блоку Криворізької ТЕС на вугілля марки Г, яке видобувають в Україні. Ми розраховуємо перевести як мінімум один блок Криворізької ТЕС на газове вугілля вже наступного року. Це ще більше знизить нашу залежність від імпортного палива", – заявив директор із генерації електроенергії "ДТЕК Енерго" Сергій Куриленко.

У листопаді в енергосистему було включено третій енергоблок Придніпровської ТЕС, який компанія перевела на газове вугілля, четвертий планують запустити до кінця року.

У прес-службі зазначили, що станом на 12.00 8 листопада Криворізька ТЕС працює в штатному режимі, на її складах – 102 тис. тонн вугілля.

ДТЕК входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є бізнесмен Рінат Ахметов.

16 лютого 2017 року президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичної безпеки України та посилення захисту критичної інфраструктури".

Серед зазначених заходів – диверсифікація джерел постачання кам'яного вугілля марки антрацит і створення резервів енергетичного вугілля, а також доручення "розробити і забезпечити реалізацію програми будівництва нових енергоблоків та реконструкції наявних енергоблоків теплових електростанцій та теплоелектроцентралей, на яких використовують вугілля антрацитної групи, для забезпечення застосування ними вугілля газової групи вітчизняного видобування".

Більшість антрацитних шахт залишилася на окупованій території Донбасу.