Федеральна резервна система США вперше із 2008 року знизила облікову ставку

ФРС оголосила про зниження базової ставки, яка відображає рівень інфляції у США
Фото: Board of Governors of the Federal Reserve System / Facebook

Зниження інфляції та помірна економічна активність зробили можливим зниження базової ставки на 25 базисних пунктів, повідомили у Федеральній резервній системі США.

Федеральна резервна система (ФРС) США знизила цільову ставку за федеральними фондами (базову) на 25 базисних пунктів – із 2,25–2,5% до 2–2,25%. Про це 31 липня повідомила пресслужба відомства.

"Ринок праці залишається на підйомі, економічна активність зростала помірними темпами. Протягом останніх місяців у середньому стабільно зростала кількість робочих місць, а рівень безробіття залишався низьким. Хоча зростання витрат домашніх господарств прискорився від початку року, темпи зростання інвестицій в основний капітал були незначними. На 12-місячній основі загальна інфляція й інфляція для товарів, за винятком продуктів харчування та енергії, опускаються нижче від 2%", – пояснили у ФРС мотиви для зниження ставки.

Це перше зниження базової ставки із 2008 року, коли у США вибухнула фінансова криза, зазначає Reuters.

Центральний банк США заявив, що й надалі стежитиме за тим, як інформація ФРС вплине на економіку. У банку не очікують, що дії системи означають початок тренда на зниження базової ставки.

Ставка за федеральними фондами – відсоткова ставка, за якою банки у США надають у кредит свої надлишкові резерви на короткі строки іншим банкам.