Голова Держгеонадр Кирилюк: Ми на сьогоднішній день розчистили проведення аукціонів на території шельфу Чорного моря

Олег Кирилюк: Держгеонадра опрацювали цей пункт і пояснили, що обласна рада не має ніякого відношення до шельфу
Фото: geo.gov.ua

Кабінет Міністрів підтримав пропозицію Державної служби геології та надр України виключити з порядку надання дозволів на користування надрами необхідність отримати погодження обласних рад для видобування газу на морському шельфі, повідомив голова Держгеонадр Олег Кирилюк.

Інвестори більше не будуть зобов'язаними отримувати погодження облрад для видобування газу на морському шельфі, заявив виконувач обов'язків голови Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк на міжнародній конференції Odesa Offshore Conference 2018, повідомляє сайт Держгеонадр.

"Державна служба геології та надр України ініціювала, а Кабінет Міністрів підтримав та вніс зміни до урядової постанови №615 "Про затвердження порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами", згідно з якими було виключено пункт про необхідність надрокористувачу отримувати погодження обласних рад для видобутку природного газу на морському шельфі", – ідеться в повідомленні.

Кирилюк зазначив, що таке рішення спрощує шлях до проведення аукціонів.

"Постанова №615 вказувала на те, що для того, щоб отримати дозвіл на шельфі, потрібно отримати погодження обласної ради. Держгеонадра опрацювали цей пункт і пояснили, що обласна рада не має ніякого відношення до шельфу. Ми виключили цей пункт. Фактично ми на сьогоднішній день розчистили проведення аукціонів на території шельфу Чорного моря або у виключній економічній зоні України", – сказав глава Держгеонадр.

1 березня 2018 року Верховна Рада спростила процедуру отримання дозволів для буріння нафтогазових свердловин. Документ передбачає удосконалення та скорочення дозвільної процедури, що має прискорити введення в розроблення родовищ і спростити відведення ділянок для буріння нових свердловин.

Кабінет Міністрів України на засіданні 26 липня затвердив механізм продажу спецдозволів на користування надрами з 1 вересня 2018 року до 1 вересня 2019 року через електронні аукціони.