Голова наглядової ради Інституту транспорту нафти заявив про захоплення будівлі колишніми посадовими особами

Інститут транспорту нафти проектує об'єкти для транспортування, перевалювання і зберігання нафти і продуктів її перероблення
Фото: na100ika / forum.pravda.com.ua

Суд заборонив екс-менеджерам ПАТ "Інститут транспорту нафти" Віктору Заворотньому та Михайлу Чепердаку виконувати керівні функції, але вони забарикадувалися в будівлі, утримують майже 300 працівників і передають виробничі приміщення в користування третім особам, заявив голова наглядової ради підприємства Олександр Рибалкін.

Колишні керівники Інституту транспорту нафти всупереч судовій забороні використовують приміщення підприємства і відмовляються покидати його, заявив голова наглядової ради ПАТ "Інститут транспорту нафти" Олександр Рибалкін. Про це він сказав у коментарі виданню "Экономические известия".

22 травня 2017 року Дарницький районний суд заборонив екс-менеджерам підприємства Віктору Заворотньому та Михайлу Чепердаку виконувати керівні функції, ухвалу суду опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Інформація про це є в урядовій газеті "Урядовий кур'єр".

"Колишні посадові особи Інституту транспорту нафти Віктор Заворотній і Михайло Чепердак намагалися вкрасти приміщення інституту. Після того як наміри спільників було викрито, останні забарикадувалися у приміщенні, заблокували роботу інституту і утримують у "заручниках" майже 300 працівників", – заявив Рибалкін.

Він зазначив, що співробітники не отримують грошей, а Заворотній і Чепердак незаконно розпоряджаються будівлею.

"Заробітної плати працівникам не виплачують. Спеціалізовані виробничі приміщення інституту використовують не за призначенням. Усупереч судовим заборонам Заворотній і Чепердак передають їх у користування третім особам для здійснення господарської діяльності", – зазначив голова наглядової ради.

Повноваження Чепердака і Заворотнього були припинені 8 липня 2016 року рішенням позачергових загальних зборів акціонерів, про це писала "Економічна правда". Михайло Чепердак входив до складу наглядової ради, а Віктор Заворотній був генеральним директором інституту.

ПАТ "Інститут транспорту нафти" – одна з найбільших компаній в Україні і на території СНД із проектування, консультативного та інжинірингового супроводу об'єктів транспорту, перевалювання, зберігання, розподілу нафти і продуктів її перероблення, зазначають на сайті організації.