Гройсман про пенсійну реформу: Не голосувати за неї – це зрадити інтереси українських громадян

Гройсман про супротивників реформи: У них не буде аргументів
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив переконання, що в парламенті знайдуться люди, які будуть блокувати пенсійну реформу.

У запропонованій Кабінетом Міністром України пенсійній реформі немає нічого поганого, ті народні депутати, які за неї не проголосують, зрадять інтереси українців, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час прес-конференції 9 червня із журналістами регіональних ЗМІ, повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

"Не голосувати за цю реформу – я вважаю, це зрадити інтереси українських громадян. Ну що фактично пропонують сьогодні уряд, президент і коаліція? Ми пропонуємо ухвалити цю реформу, і 1 жовтня провести перерахунок пенсій, і підвищити пенсії 9 млн українських пенсіонерів. Той, хто не буде голосувати за це рішення, – він фактично зупиняє цей процес. Тут же немає такого: почекаймо ще півроку. Ні, якщо підтримують, а я переконаний, що більшість повинна підтримати, це здоровий глузд, там немає нічого поганого, у цій реформі. Навпаки, тільки позитивні історії", – зазначив він.

Гройсман висловив переконання, що в парламенті знайдуться люди, які будуть блокувати процес.

"У них не буде аргументів. Що вони будуть говорити? Що злочинний уряд підняв пенсії? Ну що їм залишиться ще робити?" – підкреслив він.

17 травня Кабмін схвалив проект пенсійної реформи, запропонований Гройсманом. Документ надіслано для розгляду до Національної ради реформ, після обговорення і затвердження його передадуть у Верховну Раду України для голосування. Пенсійна реформа, зокрема, передбачає скасування обмежень на пенсії працевлаштованим пенсіонерам, скасування особливих умов виходу на пенсію, поступову ліквідацію дефіциту Пенсійного фонду та інше.

13 травня Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо не проведе пенсійної реформи. На його думку, у Верховній Раді знайдуться голоси для ухвалення реформи, а кошти на її проведення з'являться завдяки детінізації економіки.

4 червня Кабмін опублікував листи від глави місії Міжнародного валютного фонду в Україні Рона ван Родена і регіонального директора Світового банку Сату Кахконен, у яких ідеться про схвалення ними проекту реформування пенсійної системи України.