Гройсман заявив, що більше ніж 6,5 млн сімей в Україні отримає субсидії на оплату комунальних послуг

Гройсман: В Україні підготовлено паливні запаси
Фото: EPA

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман уважає, що опалювальний сезон в Україні пройде стабільно.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що більше ніж 6,5 млн сімей в Україні отримає субсидії на оплату комунальних послуг. Про це прем'єр сказав під час презентації звіту про роботу Кабміну за третій квартал 2017 року, повідомляє прес-служба уряду. 

Він заявив, що опалювальний сезон має стати стабільним і безперебійним, оскільки в Україні підготовлено паливні запаси.

"Понад 6,5 млн родинам виплачуватиметься субсидія на оплату послуг ЖКГ як адресна підтримка і допомога тим, хто цього потребує", – повідомив Гройсман.

За словами прем'єра, важливий напрям роботи уряду – поступове зменшення імпорту енергоносіїв та досягнення енергонезалежності.

"За 9 місяців ми зупинили падіння видобутку і наростили видобуток власного газу на 700 млн м&³3;", – заявив Гройсман.

Він також повідомив, що за останні дев'ять місяців понад 100 тис. українців долучилися до програми теплих кредитів. "З наступного року працюватиме Фонд енергоефективності", – додав Гройсман.

Станом на 2 лютого 2017 року субсидії на оплату комунальних послуг отримувало 7,4 млн українських домогосподарств, повідомляв міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляв, що в опалювальний сезон 20162017 років Україна увійшла із запасами газу на рівні 14,7 млрд м&³3; і завершила його з 8,4 млрд м&³3;. Станом на 18 жовтня 2017 року, запаси газу у сховищах становили 16,881 млрд м&³3;, повідомляє ПАТ "Укртрансгаз".