Група ICU зберегла лідерство на ринку управління активами за підсумками 2019 року

Фонд облігацій під управлінням ICU – найбільший у своєму сегменті в Україні
Фото: icu.ua

Група ICU підбила підсумки управління локальними активами за 2019 рік.

В ICU повідомили, що активи інвестиційних і пенсійних фондів під управлінням групи в Україні з урахуванням успішної реалізації низки проєктів у сфері нерухомості та прямого інвестування перевищують 2 млрд грн. Розмір і прибутковість цих фондів, як і раніше, є одними з найвищих на українському ринку.

"Наші пріоритети – спрощення доступу клієнтів до фінансових продуктів, діджиталізація і регіональна експансія. Минулого року ми впровадили онлайн-системи доступу та платежів, зокрема завдяки роботі із платіжними системами "Приват" і Portmone. Зараз ми вже під'єдналися й до Monobank. Також ми суттєво розширили клієнтську базу у Дніпрі, Харкові, Одесі та Львові. Усе це стало основою високих показників 2019 року", – прокоментував співзасновник групи ICU Костянтин Стеценко.

Фонд облігацій під управлінням ICU – найбільший у своєму сегменті в Україні, активи фонду – 219,9 млн грн, дохідність минулого року становила 21,15%, що на 6% перевищує український індекс ставок за депозитами фізичних осіб (UIRD) і більш ніж уп'ятеро випереджає інфляцію за 2019 рік.

"Пенсійні активи під нашим управлінням зросли на 19% – до 555 млн грн, за цим показником ми посідаємо перше місце серед усіх КУА, що управляють активами недержавних пенсійних фондів в Україні. Водночас дохідність фондів уже четвертий рік поспіль випереджає інфляцію, незважаючи на консервативні стратегії інвестування", – зазначає керівник із локальних активів групи ICU Григорій Овчаренко.

Відкриті недержавні пенсійні фонди (НПФ) ICU "Династія", "Емерит-Україна" і "Взаємодопомога" продемонстрували прибутковість 19,04%, 19,03% і 17,75% і відповідно посіли 2-ге, 3-тє і 4-те місця серед усіх зареєстрованих відкритих НПФ у країні, а корпоративний НПФ "Укрексімбанк" під керуванням ICU із показником 13,06% посів друге місце серед корпоративних пенсійних фондів.

Група ICU – незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги, послуги з управління активами та приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи, управляє активами у розмірі понад $500 млн. Засновники ICU – Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.