Кабмін України хоче взяти у Світового банку в борг кошти на поліпшення системи охорони здоров'я

У Кабміні зазначили, що позику спрямують на реалізацію інвестиційного проєкту "Поліпшення охорони здоров'я на службі в людей"
Фото: kmu.gov.ua

У Кабінеті Міністрів України ухвалили рішення про доцільність позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку в розмірі $135 млн.

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення позичити в Міжнародного банку реконструкції та розвитку $135 млн на програму поліпшення системи охорони здоров'я. Про це йдеться в постанові від 6 квітня, опублікованій на офіційному сайті Кабміну.

"Визнати доцільним залучення позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації інвестиційного проєкту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" розміром $135 млн", – ідеться в документі.

В Україні, за інформацією МОЗ, станом на 9.30 7 квітня підтверджено 1462 випадки COVID-19, 45 пацієнтів померли, 28 – вилікувалися.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,36 млн осіб, із них понад 292 тис. – одужало, 76 420 – померли. Іспанія наразі на другому місці у світі за кількістю хворих і померлих від COVID-19.