Кабмін почав виплачувати українцям гроші, зекономлені на субсидії – Гройсман

Кабмін почав монетизацію субсидій
Фото: EPA

Заяви на монетизацію субсидій на споживання газу написали 1,127 млн українців, а ще майже 21 тис. осіб – на заощаджену електрику, яку використовували для опалення приміщень, зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Кабінет Міністрів України почав виплачувати українцям гроші, які вони заощадили на субсидіях за оплату житлово-комунальних послуг минулого опалювального сезону. Про це у Facebook 6 вересня повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Як ми й обіцяли, уряд розпочав монетизацію субсидій для заощадливих. У середньому кожен громадянин, який зекономив газ узимку, отримає приблизно 700 грн. Виплати почали вже отримувати мешканці Київщини та Хмельниччини", – написав Гройсман.

Він зазначив, що заяви на монетизацію субсидій на споживання газу написали 1,127 млн українців, а ще майже 21 тис. осіб – на заощаджену електрику, яку використовували для опалення приміщень.

"Усі, хто написав заяви до 1 вересня, отримають гроші на початку опалювального періоду", – додав прем'єр.

Під монетизацію підпадають зекономлені домогосподарствами України за опалювальний сезон 150 кВт електроенергії, якщо цей ресурс використовують для опалення, або 100 м&³3; газу.

У 2017 році грошову винагороду за зекономлені енергоресурси отримали 1,755 млн українських сімей. Кабмін також виплачував компенсації до 700 грн.