Кабмін України попередньо схвалив законопроект про податок на виведений капітал, його розгляне Нацрада реформ

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, Кабмін підтримує законопроект про податок на виведений капітал
Фото: kmu.gov.ua

Міністерство фінансів України пропонує замінити податок на прибуток на податок на виведений капітал, це передбачає оподаткування розподілених дивідендів або прирівняних до них платежів.

Кабінет Міністрів України під час засідання 4 жовтня попередньо схвалив законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо податку на виведений капітал", повідомляє кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"Це дуже важливий закон, напрацьований Міністерством фінансів з експертним середовищем. Міністр фінансів провів багато роботи для того, щоб цей закон став реальністю", – заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він повідомив, що вчора розглянули законопроект на урядовому комітеті.

"У принципі, у нас є одностайне розуміння і підтримка. Єдине, що ми вважаємо абсолютно правильним, – ухвалити попередньо і передати його до Ради реформ (Національна рада реформ."ГОРДОН"), щоб там ще провести обговорення і визначити, з якого року ми можемо це запровадити, тому що зараз запровадження такого закону дасть нам мінус 40 млрд грн на доходи державного бюджету, як кажуть експерти", – сказав прем'єр.

Гройсман додав, що цей законопроект вимагає дуже зваженого підходу.

"Це дійсно досить прогресивний закон і підхід, який або може нам дати поштовх, або може створити дуже серйозні проблеми, тому відповідально треба до нього ставитися. Ми бачимо можливості компенсувати втрати у перші кілька років – приблизно 30 млрд щорічно – лише завдяки зменшенню витрат", – заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

У Мінфіні повідомляли, що пропонують замінити податок на прибуток на податок на виведений капітал, що передбачає оподаткування розподілених дивідендів або прирівняних до них платежів, а також відмовитися від податку на репатріацію.