"Київводоканал" попередив, що з наступного тижня низка міст може залишитися без води через брак рідкого хлору

Про можливі відключення води попередили уряд і Рада національної безпеки та оборони
Фото: pixabay.com

У середині червня завод "Дніпроазот", що виробляє рідкий хлор, який використовують для знезараження питної води, оголосив про зупинення виробництва. Через це в деяких водоканалів хлору залишилося на термін від тижня до 20 діб, повідомили в "Київводоканалі".

Найближчим часом у низці регіонів України може спостерігатися нестача питної води. Про це 6 липня повідомила прес-служба "Київводоканалу".

У середині червня завод "Дніпроазот", що виробляє рідкий хлор, який використовують для знезараження питної води, оголосив про зупинення виробництва. Через це в деяких водоканалів хлору залишилося на термін від тижня до 20 діб, пояснили в акціонерному товаристві.

Про ситуацію, що склалася, у той період поінформували уряд і Рада національної безпеки й оборони, наголошено в комюніке.

"Київводоканал" уточнив, що постачати хлор із-за кордону, зокрема з Румунії, "дуже проблематично", оскільки європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу і повинні мати сертифікацію в Україні.

"Якщо "Дніпроазот" терміново не відновить свою роботу, то вже на початку наступного тижня подача води в централізовану водопровідну мережу в деяких регіонах та містах України може бути значно обмежена, а в деяких містах і повністю припинена", – підкреслюють у заяві.

Керівництво "Дніпроазоту" заявляло, що підприємство перебуває в режимі "вимушеного простоювання" через високі ціни на газ. За даними "Цензор.НЕТ", завод входить у бізнес-групу "Приват" мільярдера Ігоря Коломойського.