Кличко заявив, що після п'яти років на посаді мера на його рахунку "зменшилася кількість грошей"

Кличко: Мені ховати нема чого, мені приховувати нема чого
Фото: Кличко - мер / Facebook

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що за п'ять років перебування на посаді міського голови у нього не з'явилося нової нерухомості чи бізнесу.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що за час перебування на посаді міського голови у нього стало менше грошей. Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна", яке було опубліковано 2 серпня.

"За п'ять років перебування на цій посаді у Віталія Кличка зменшилася кількість грошей на його розрахунковому рахунку. На скільки? Ви можете побачити це в декларації. По-друге, жодного квадратного метра ні житла, ні землі, ні будь-якого бізнесу за останні п'ять років не з'явилося. І це моя сильна сторона", – уважає Кличко.

За словами мера, він "абсолютно відкритий і діє чесно та прозоро".

"Тому не боюся боротися, мені ховати нема чого, мені приховувати нема чого. Єдине, за що я борюся, – за своє місто і за свою країну, у якій хочу жити", – зазначив мер Києва.

31 липня Кличко приходив у Державне бюро розслідувань на допит у справі про ймовірні незаконні дії під час укладання договору оренди земельної ділянки для будівництва житлового будинку в Києві.

До обрання мером Києва у 2014 році Кличко професійно займався боксом, був чемпіоном світу в суперважкій вазі.

У декларації за 2014 рік Кличко вказав, що має на рахунку в банках понад 261 млн грн. У звіті за 2018 рік його грошові активи становили €8 322 414, $637 394 і 122 102 грн.