Компанія доньки ексміністра оборони Лебедєва спростувала зв'язок із посадовцем-утікачем

У Group Aurum підкреслили, що Лебедєва самостійно керує групою компаній
Фото: aurumgroup.ua
"24 канал" повідомив, що активи

міністра оборони України часів президентства Віктора Януковича – утікача Павла Лебедєва – перейшли у власність його доньки Олени Лебедєвої і нібито були об'єднані у групу компаній Group Aurum. У компанії заявили, що Лебедєв не має стосунку до їхньої діяльності.

Компанія Aurum Group, що належить доньці міністра оборони України часів президентства Віктора Януковича – утікача Павла Лебедєва Олені, заперечує зв'язок із посадовцем, який є фігурантом кількох кримінальних проваджень і якого оголошено в розшук в Україні.

Про це пресслужба компанії повідомила 4 лютого.

Матеріал "24 каналу" від 15 січня, у якому йшлося про те, що підконтрольний Лебедєву Криворізький дизельний завод продовжує роботу попри судові заборони, містить неперевірену інформацію, зазначили в компанії.

"Тутешній бізнес, як і маєток під Києвом, перейшов до його дочки Олени Лебедєвої. Активи сім'ї Лебедєвих об'єдналися в Aurum Group. Ціла низка промислових, хімічних, машинобудівних, інжинірингових та інших підприємств. Серед них, наприклад, Свеський насосний завод, який, починаючи із 2015 року, експортував на федеральні підприємства ВПК Росії обладнання на суму майже 200 млн руб.", – ішлося у публікації.

Також журналісти стверджували, що під час перевірок у 2018 і 2019 роках на Криворізькому дизельному заводі виявили "численні порушення пожежної та техногенної безпеки".

В Aurum Group заявили, що інформація про причетність Лебедєва до їхньої діяльності – "100-відсоткова вигадка".

Окрім того, пресслужба групи компаній повідомила, що Криворізький дизельний завод розпочав випуск залізничних вантажних вагонів наприкінці 2017 року, його бенефіціарною власницею є Лебедєва. Вона самостійно керує компаніями, у яких є прямою або опосередкованою учасницею, підкреслили в Aurum Group.

Перевірки, які проводили на заводі в березні і травні 2019 року, свідчать про те, що порушень у сфері пожежної та техногенної безпеки немає, повідомили в компанії.

Окрім того, в Aurum Group підкреслили, що "жодне з підприємств групи ніколи не виробляло і не виробляє зброї і, відповідно, не здійснювало поставки такої продукції у РФ".

Лебедєв працював на посаді міністра оборони України з 24 грудня 2012 року до 27 лютого 2014 року, але покинув країну ще до своєї офіційної відставки. У травні 2014 року проти нього у ГПУ відкрили кримінальну справу за підозрою у зниженні обороноздатності країни.

За даними російської "Новой газеты" станом на 2018-й рік, належна ексміністру група компаній "Парангон" будувала апартаменти та житлові будинки в Севастополі та Євпаторії.