Країни Євразійського економічного союзу зупинили дію мит на українські сталеві колеса

Зупинення мита на українські сталеві колеса введено на період до 1 червня 2020 року
Фото: ЕРА (архів)

Основним постачальником сталевих суцільнокатаних коліс у країни Євразійського економічного союзу є компанія українського бізнесмена Віктора Пінчука "Інтерпайп", пише "Економічна правда".

Євразійська економічна комісія (ЄЕК) тимчасово зупинила дію антидемпінгового мита на українські сталеві суцільнокатані колеса в розмірі 34,22%, які ввозять на територію Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).

Про це йдеться в повідомленні комісії, опублікованому 23 липня.

"Такий захід запроваджують у межах проведення повторного розслідування, яке розпочато департаментом захисту внутрішнього ринку ЄЕК 13 червня нинішнього року. Рішення набуває чинності за 30 днів після опублікування й діє до 1 червня 2020 року включно", – ідеться в релізі.

За даними "Економічної правди", повторне розслідування почали через скарги ВАТ БелАЗ і Казахстанської залізниці, які заявили про дефіцит залізничних коліс на ринку.

Видання зазначає, що на компанію Interpipe Limited, кінцевим бенефіціаром якої є український бізнесмен Віктор Пінчук, припадає 90% імпорту залізничних коліс у країни ЄАЕС (Росія, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Киргизстан).