Маркарова заявила, що для зростання ВВП на 40% протягом п'яти років він має зростати майже на 7% щорічно

Маркарова про можливість зростання ВВП на 40% протягом п'яти років: [Цей виклик] виглядає хоч і непростим, але реалістичним
Фото: kmu.gov.ua

7% зростання ВВП щорічно є величезним викликом від прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, заявила міністерка фінансів Оксана Маркарова.

Щоб протягом п'яти років валовий внутрішній продукт (ВВП) України зріс на 40%, зростання економіки має становити майже 7% на рік. Про це у Faceook 3 вересня заявила міністерка фінансів України Оксана Маркарова.

"7% щороку, правда, є величезним викликом від прем'єра Олексія Гончарука, який вимагатиме великої командної роботи без зупинок. [Він] виглядає хоч і непростим, але реалістичним з огляду на меню економічних та антикорупційних реформ, які сьогодні на порядку денному парламенту, президента, уряду та всієї розширеної команди як політиків, так і технократів", – написала вона.

2 вересня Гончарук заявив, що ВВП України має зрости на 40% протягом п'яти років. Згідно із прогнозами, зростання української економіки приведе до появи більш ніж мільйона нових робочих місць. Глава уряду пояснив, що у 2020 році зростання економіки має становити не менш ніж 5%, а протягом усіх наступних – не менш ніж 7%.

Світовий банк у квітні погіршив прогноз зростання ВВП України на 2019 рік із 2,9% до 2,7%, а Європейський банк реконструкції та розвитку – із 3% до 2,5%.

Національний банк України підвищив прогноз темпів економічного зростання в Україні на 2019 рік із 2,5% до 3%.