МАУ зробила жорсткішими норми провезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах

Пасажири МАУ можуть узяти із собою додаткову одиницю ручної поклажі вагою до 5 кг, заплативши €15
Фото: ЕРА

У "Міжнародних авіалініях України" заявили, що нові норми провезення ручної поклажі діятимуть для пасажирів, які придбали квитки з 1 листопада 2018 року для подорожі з 15 січня 2019 року.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) з 15 січня 2019 року змінила норми провезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах. Про це повідомила прес-служба компанії.

У МАУ повідомили, що нова політика провезення ручної поклажі діятиме для пасажирів, які придбали квитки з 1 листопада 2018 року, вона залежить від базового тарифу або класу обслуговування, за яким було придбано квиток.

"Будь-які додаткові особисті речі, наприклад, такі як пакети Duty Free, ноутбук, преса для читання, фотоапарат, бінокль, портплед та інші, повинні бути спаковані в місце ручної поклажі. Усі особисті речі пасажира, що не будуть спаковані в ручну поклажу, вважатимуться окремим місцем ручної поклажі або багажу", – зазначили в компанії.

Пасажири, у вартість квитків яких не входить перевезення зареєстрованого багажу, зможуть узяти із собою на борт літака одне місце ручної поклажі вагою до 7 кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см, а також верхній одяг і парасольку.

Пасажири преміум-економ-класу або ті, хто заплатив за перевезення багажу, зможуть узяти із собою на борт літака два місця ручної поклажі (одне місце вагою до 7 кг розмірами не більше ніж 55х40х20 см і одне місце вагою до 5 кг розмірами не більше ніж 40х30х10 см), а також верхній одяг і парасольку.

Пасажири бізнес-класу середньомагістральних рейсів зможуть узяти із собою одне місце багажу до 12 кг розмірами не більше ніж 55х40х20 см і вантаж 5 кг із розмірами не більше ніж 40x30x10 см, а також верхній одяг і парасольку. На далекомагістральних рейсах вони зможуть перевозити три місця ручної поклажі: два місця загальною вагою до 15 кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см кожне й одне місце вагою до 5 кг і розмірами не більше ніж 40x30x10 см, а також верхній одяг і парасольку.

Починаючи з 15 січня 2019 року кожен пасажир МАУ, незалежно від класу обслуговування та тарифу, може взяти із собою додаткову одиницю ручної поклажі вагою до 5 кг і розмірами не більше ніж 40x30x10 см, заплативши за це €15 в аеропорту відправлення.