Миколаївський зоопарк оголосив тендер на ProZorro із перевезення трьох жирафів

За умовами конкурсу, під час подорожі тварини мають перебувати під контролем фахівця
Фото: ЕРА

Згідно з умовами конкурсу, двох жирафів у Миколаївський зоопарк мають привезти з Чехії й одного – із Північної Македонії.

Комунальне підприємство Миколаївський зоопарк оголосило тендер із початковою сумою 510 тис. грн за доправлення трьох жирафів. Інформацію про конкурс розміщено на порталі ProZorro. Початок аукціону заплановано на 2 липня.

Двох жирафів необхідно доправити з Чехії, ще одного – із Північної Македонії.

Згідно з умовами конкурсу, під час подорожі тварини обов'язково мають перебувати під контролем фахівця з догляду за жирафами, а водій повинен мати досвід перевезення тварин згідно з регламентом Європейського союзу. Під час транспортування жирафів слід оглядати, годувати та напувати. Також обов'язковою умовою вказано санітарне прибирання транспортного засобу під час подорожі.

Перевізник також має заздалегідь заготовити корм і воду на весь період транспортування тварин.

"Країна змінюється. І їй потрібно більше жирафів!.. Це ще краще, ніж закупівля мавп-капуцинів кілька років тому в Харкові", – написав у Facebook перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Система ProZorro працює в Україні із 2015 року. Із 1 серпня 2016 року всі державні тендери, які перевищують порогові значення (від 200 тис. грн – для товарів та послуг і 1,5 млн грн – для робіт), мають проводити через ProZorro.